ДОКУМЕНТАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОДАТКОВИХ ПЕРЕВІРОК ТА ЕКСПЕРТНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ЗА ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНИМИ ПОДАТКАМИ - Тетяна Фоміна; Ольга Пугаченко (Економіка та суспільство, 2023)
У статті наведено дослідження документального забезпечення розрахунків з бюджетом за загальнодержавними податками у частині первинних документів, регістрів аналітичного і синтетичного обліку та звітності. Доведено, що податкові перевірки та експертні дослідження щодо правильності визначення податкових зобов’язань є надактуальними, оскільки їх висновки слугують доказовою базою для прийняття відповідних рішень. Нами згруповано документальне забезпечення податкових перевірок та експертних досліджень за загальнодержавними податками, а саме: податку на прибуток підприємств; податку на доходи фізичних осіб; податку на додану вартість; акцизного податку; екологічного податку; рентної плати; мита. Представлене дослідження буде корисним працівникам ДПС, судовим експертам спеціалізованих державних установ, атестованими судовими експертами, що не працюють у державних спеціалізованих експертних установах, аудиторам та практикуючим спеціалістам обліково-контрольного апарату тощо.