Janusz Lemański, Narodziny Izraela. Szkice historyczno-biblijne (Uniwersytet Szczeciński. Rozprawy i Studia 1203; Szczecin: Wydawnictwo Naukowe US 2021) - Łukasz Niesiołowski-Spanò (Verbum Vitae, 2023)
Recenzja książki: Janusz Lemański, Narodziny Izraela. Szkice historyczno-biblijne (Uniwersytet Szczeciński. Rozprawy i Studia, t. 1203; Szczecin: Wydawnictwo Naukowe US 2021). Ss. 348; ISBN: 978-83-7972-460-4.