Kuhač, Liszt, Weimar i Zagreb - Stanislav Tuksar (Arti Musices, 2018)
Prema vlastitim navodima i navodima Antonije Kassowitz-Cvijić, Kuhač je 1856. ili 1857. nekoliko tjedana boravio u Weimaru, pohađajući ondje klavirsku školu Franza Liszta. Terensko istraživanje provedeno u lipnju 2017. u nekoliko ustanova u Weimaru (Goethe & Schiller Archiv, Hochschule für Musik Franz Liszt – Knjižnica, Franz Liszt Museum i Landes-Archiv) zasad nije pružilo materijalne dokaze o Kuhačevu boravku u Weimaru. Međutim, u golemoj ostavštini F. Liszta koja se čuva u Goethe & Schiller Archivu pronađena je originalna (unikatna) počasna diploma Franza Liszta zagrebačkog Musikvereina te hrvatski tekst i njemački prijevod »biskupa Mlinarića« pjesme »Slavimo slavno, Slaveni« Dubrovčanina Meda Pucića, koju je 1863. Liszt uglazbio u Rimu u povodu milenijske proslave sv. Ćirila i Metoda, praizvedene u rimskom Hrvatskom zavodu sv. Jeronima.