СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ТУРИСТИЧНОГО РЕГІОНУ НА ЗАСАДАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Катерина Горюнова (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням стратегічного управління туристичною галуззю України на засадах сталого розвитку. Актуалізуються питання стратегічного управління розвитком туристичного регіону як на національному так і місцевому рівнях. Сталий розвиток туристичного регіону розглядається вченими в двох аспектах: як підвид соціально-економічної системи; як самостійний вид територіальних систем. В результаті дослідження було проаналізовано і узагальнено фактори, що гальмують сталий розвиток туризму в Приазов’ї. Запропоновано функціонально-логічну модель стратегічного управління розвитком туристичного регіону на засадах сталого розвитку, яка ґрунтується на багатокритеріальному підході, перевагою якого є його гнучкість. Модель не дозволяє замикатися на тому чи іншому факторі, так само, як і залишає можливість внесення нових параметрів в систему розглянутих показників.