Шляхи наслідування та опанування традиційної манери співу неавтентичними виконавцями - Іван Сінельніков; Валентина Сінельнікова (Вісник КНУКіМ: Серія Мистецтвознавство, 2023)
Мета статті – описати шляхи опанування локальних виконавських стилів співаками міських фольклорних колективів, що є відірваними від природно-акустичного середовища автентичної традиції співу, наслідком чого є погано сформоване внутрішнє відчуття звукоідеалу традиційного локусу; дослідити методи роботи над вокально-виконавською специфікою традиції та темброво-стилістичною достовірністю співу.