بررسی تأثیر خاک‌اره برروی رفتار ژئوتکنیکی خاک‌های رسی - روزبه تدین; روزبه دبیری (مهندسی عمران فردوسی, 2019)
در این پژوهش تأثیر ذرات خاک‌ارۀ درخت کاج برروی خصوصیات ژئوتکنیکی دو نوع خاک رس کائولنی بررسی شده‌است، به‌طوری‌که خاک‌اره با درصدهای وزنی 3، 6 و 9 به‌صورت خشک به دو خاک کائولنی با خصوصیات خمیری مختلف به‌صورت تصادفی مخلوط گردیده‌است. در ادامه، نمونههای ساخته‌شده تحت آزمایشهای تراکم، تکمحوری، نفوذپذیری (با ارتفاع متغیر)، تحکیم و برش مستقیم (خشک و اشباع) قرار گرفته‌اند. نتایج حاصل از آزمایشها نشان می‌دهد، زمانی‌که 3 % خاک‌اره به نمونههای مورد مطالعه افزوده گردد سبب کاهش نسبت تخلخل حداقل (emin) در بین ذرات خاک کائولن با خاصیت خمیری بالا به‌میزان 24 % می‌شود. هم‌چنین در این شرایط افزایش در مقاومت و ظرفیت باربری، تراکم‌پذیری و کاهش جذب آب به‌وقوع می‌پیوندد.