بررسی اثر اغتشاش درمانی بر کنترل پاسچر بیماران پس از جراحی بازسازی رباط صلیبی قدامی - سارا مرادی; علی اشرف جمشیدی; محمد علی سنجری (Ṭibb-i Tavānbakhshī, 2017)
مقدمه و اهداف پس از جراحی بازسازی رباط صلیبی قدامی، اختلال کنترل پاسچر و تعادل باقی می‌ماند. بنابراین انتظار می‌رود که انجام تمرینات بر پایه آموزش عصبی-عضلانی (اغتشاش درمانی) منجر به بهبود کنترل پاسچر و افزایش سطح عملکردی گردد. مواد و روش‌ها بیست بیمار با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی که دوره فیزیوتراپی متداول را طی کرده بودند، در دو گروه ده نفره کنترل و درمان وارد مطالعه شدند. داده‌های مربوط به مرکز فشار با استفاده از دستگاه صفحه نیرو ثبت شدند. همچنین پرسشنامه یک صد نمره‌ای International Knee Documentation Committee)) IKDC و آزمون عملکردی پرش متقاطع نیز برای هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. برای گروه درمان دوره اغتشاش درمانی ده جلسه‌ای انجام و همگی آزمون‌ها مجدداً تکرار و نتایج با هم مقایسه شدند. یافته‌ها میانگین طول پرش قبل و بعد از درمان در گروه کنترل به ترتیب 2/404 و 6/404 و در گروه درمان به ترتیب 8/402 و 436 سانتی‌متر بود (015/0= p). میانگین سرعت متوسط قبل و بعد از درمان در گروه کنترل به ترتیب 28/6 و 45/5 و در گروه درمان به ترتیب 88/5 و 52/4 سانتی‌متر بر ثانیه بود (031/0= p) میانگین جابجایی مرکز فشار قبل و بعد از درمان در گروه کنترل به ترتیب 87/0 و 78/0 و در گروه درمان به ترتیب 76/0 و 55/0 سانتی‌متر بود (027/0= p). پراکندگی سرعت مرکز فشار قبل و بعد از درمان در گروه کنترل به ترتیب 55/5 و 98/4 و در گروه درمان به ترتیب 49/5 و 44/4 سانتی‌متر بر ثانیه بود (15/0= p). نمره پرسشنامه در گروه درمان در پایان تمرینات اغتشاشی افزایش معناداری نشان داد (005/0> p). نتیجه‌گیری تمرینات اغتشاشی باعث بهبود عملکرد و کنترل پاسچر در بیماران پس از جراحی بازسازی رباط صلیبی قدامی می‌شود.