اثر سن از شیرگیری بره بر عملکرد تولیدی و اقتصادی میش و بره بلوچی - مجید جعفری; رضا ولی زاده; عباسعلی ناصریان (پژوهشهای علوم دامی ایران, 2019)
این آزمایش به منظور تعیین بهترین سن از شیرگیری بره برای افزایش بازده تولیدی و اقتصادی می شها و بره های بلوچی انجام شد. تعداد 30 راس47 کیلوگرم و 30 راس بره آنها ( 15 راس نر و 15 راس ماده ) با میانگین وزن ± 0/ میش بلوچی تک قلوزا و شکم دوم زایش با میانگین وزن 58 و 12 هفتگی بعد ، 4/5 کیلوگرم به طور تصادفی به 3 گروه 10 راسی شامل 5 راس بره نر و 5 راس بره ماده تقسیم شدند. بره ها در سه سن 4 ± 0/05از زایش به روش ناگهانی از شیر گرفته و می شها نیز خشک شدند. میزان افزایش وزن روزانه، وزن، ماده خشک مصرفی روزانه، فراسنجه های خونیبره ها در هفته دوازدهم بعد زایش، وزن و ماده خشک مصرفی روزانه میش ها در زمان از شیرگیری و نسبت اقتصاد ی سود به هزینه در هر تیمار بادر قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده، زود از شیرگیری بره ها در سن 4 هفتگی SAS نرم افزار GLM استفاده از رویهموجب بهبود معن یدار در افزایش وزن روزانه، وزن، مقدار ماده خشک مصرفی روزانه در می شها و بره ها و کاهش مصرف شیر توسط بر ه ها شد . سطحسرم خون بره های از شیرگرفته شده در 4 هفتگی در مقایسه با دو گروه دیگر بالاتر بود. نسبت اقتصادی سود به هزینه IGF- و هورمون 1 ALP آنزیمنیز نشان داد از شیرگیری در 4 هفتگی می تواند موجب افزایش معنی دار سود دامدار در مقایسه با دو روش دیگر شود.