Ogólnopolska Studencka Konferencja Naukowa „Nowe przestrzenie biblioteki” (Wrocław, 18 listopada 2011 r.) - Piotr Rudera (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2012)
Artykuł relacjonuje przebieg odbywającej się pod koniec listopada 2011 r. Ogólnopolskiej Studenckiej Konferencji Naukowej, którą przygotowali studenci z Koła Naukowego Bibliotekoznawców Uniwersytetu Wrocławskiego. Celem spotkania był zamiar stworzenia pola do prezentacji przemian jednej z najstarszych instytucji ludzkiej kultury – biblioteki, a także dyskusji na temat sposobów zachowania jej unikalnego charakteru i kulturowego dziedzictwa, przy jednoczesnym jak największym dostosowaniu się do oczekiwań współczesności. Sprawozdanie zawiera podstawowe informacje na temat prezentowanych wystąpień.