Poznámky k daňové kriminalitě v České republice - František Púry; Josef Kuchta (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2016)
V tomto příspěvku chceme rozebrat některé aktuální otázky trestního postihu daňové kriminality v souvislosti s tím, že v posledním období došlo ke změnám v trestněprávní úpravě i v právních předpisech mimotrestní povahy. Pozornost bude věnována zejména otázkám týkajícím se daní, u nichž je trestná činnost nejčastější, přičemž závěry zde učiněné se přiměřeně vztahují i na ostatní povinné platby podobné daním (pojistné za zdravotní pojištění, pojistné na sociální zabezpečení, clo, poplatky atd.).