Učno krmiljenje (coaching) kot uspešna metoda usposabljanja in izobraževanja posameznika - Ana Krajnc (AS: Andragoška Spoznanja, 2008)
Pomikanje od skupinskih k vedno bolj osebnim oblikam izobraževanja odraslih je trend zadnjih desetletij. Potrebe po znanju se iz dneva v dan povečujejo. Še bolj čutijo to v razvitejših informacijskih družbah. Razvojni trend se pomika od skupinskih oblik izobraževanja odraslih, kot so predavanja na tečajih in seminarjih k pretežno individualnim oblikam učenja, kot so izobraževalno svetovanje, mentorstvo, e-izobraževanje, razne oblike neformalnega izobraževanja s pomočjo literature, medijev, potovanja, opazovanja pojavov in stikov z ljudmi. V zadnjih dveh desetletjih se je kot posebna in uspešna pot individualnega usposabljanja uveljavilo tudi učno krmiljenje (coaching).