Estimación dos custos das operacións de extinción de incendios forestais: estudo de caso no distrito forestal de A Limia - María Cristina Vázquez Vázquez; María Luisa Chas-Amil; Julia María Touza Montero (Revista Galega de Economía, 2015)
Os incendios forestais producidos en Galicia, na meirande parte dos casos intencionadamente, arrasan miles de hectáreas de superficie forestal cada ano. Neste traballo realizamos un estudo descritivo dos incendios rexistrados durante o período 1999-2008 no Distrito XV-A Limia, así como unha estimación económica dos custos derivados das operacións de extinción. Para isto empregamos os partes de incendio dos 6.383 incendios forestais ocorridos neste distrito, e deseñamos dous escenarios de valoración para a estimación do valor dos medios humanos e materiais empregados nos lumes do distrito. As nosas estima-cións amosan un custo anual medio de extinción por hectárea de superficie forestal que varía entre os 5,3 euros e os 6,4 euros.