Euritmijos pratimų taikymas ugdant mokinių ritmo pajautą muzikos pamokose: veiklos tyrimas 7 klasėje - Ieva Šauklė (Jaunųjų Mokslininkų Darbai, 2024)
Straipsnyje apžvelgiama É. Jaques-Dalkroze muzikinio-ritminio ugdymo sistema, apibūdinamas euritmijos metodas ir pristatoma X progimnazijos 7 klasės muzikos pamokose atvejo analize įvertinta jo praktinė reikšmė ugdant mokinių ritmo pajautą. Kokybinio veiklos tyrimo rezultatai parodė, kad mokinių, turinčių gerą koordinaciją, reakciją, motoriką, gera ir ritmo pajauta. Silpnai jaučiančių rimtą tyrimo dalyvių ritmo pajauta po euritmijos pratybų pakito: pagerėjo dalyvių reakcija, vidinis laiko trukmės pojūtis, kūno judesiai ritmuojant tapo išraiškingesni, ritmavimo klaidų akivaizdžiai pradėjo mažėti. Be to, pastebėta, kad euritmijos pratimai turėjo poveikio ne tik mokinių ritmo pajautos kaitai, bet pagerėjo ir klasės mikroklimatas, mokiniai darėsi drąsesni, mėgavosi pratybomis.