İSLAM DÜŞÜNCESiNDE TEVHİD VE TEFRİKA - RAMAZAN ALTINTAŞ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2018)
İslam Dini'nin özünü tevhid .inancı oluşturur. Tevhid, herşeyden önce Allahu Teala'yı zatında, sıfatlarında ve fiilierinde bir kabul edip, zatında, sıfatlarında ve fiilierinele O'na bir baş kasını denk, emsal ve ortak tutmamak demektir 1. "De ki: O Allah bir tektir" (İhlas, 112/1). inanan insana gerekli olan bu ayette vurgulandığı gibi Allah'ı isim ve sıfatlarıyla bilmesi ve O'na yürekten inanıp bağlanınasıdır.