تأثیر توالی تیمار آنزیم سلولاز و پالایش بر ویژگی‌های خمیرکاغذ باطله اداری - محمدعلی حسین; محمد طلایی پور; امیر هومن حمصی; بهزاد بازیار; سعید مهدوی (تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران, 2020)
در این تحقیق، توالی تیمار آنزیم و پالایش و اثرات آن بر ویژگی‌های خمیرکاغذ باطله اداری مورد بررسی قرار گرفته است. پالایش آزمایشگاهی خمیرکاغذ در دو سطح 700 و 1500 دور توسط کوبنده PFI و تیمار آن با آنزیم سلولاز در درصد خشکی 13 و طی مدت‌زمان 60 دقیقه انجام شد. اعمال تیمار آنزیمی باعث کاهش مقاومت‌های کاغذ و همچنین درجه روانی خمیرکاغذ شد و اعمال پالایش بدون تیمار آنزیمی، باعث افزایش مقاومت‌ها شد. تیمار آنزیمی پیش از پالایش خمیرکاغذ، درجه روانی خمیرکاغذ را کاملاً تحت تاثیر قرار داد به طوری که قبل از اعمال آنزیم، برای پالایش با دور 700 و 1500، درجه روانی کانادایی خمیرکاغذ 469 و 390 میلی‌لیتر اندازه‌گیری شد. در حالی که با پیش تیمار آنزیمی، این اعداد به ترتیب به 397 و 544 میلی‌لیتر تغییر کردند. پس از پیش تیمار آنزیمی، افزایش درجه روانی با تعداد دور بیشتر کوبنده، نشان دهنده تاثیر تیمار آنزیمی پیش از پالایش بوده است. به طور کلی، پالایش باعث افزایش مقاومت‌ها و بهبود ویژگی‌های کیفی خمیرکاغذ شده است، اما پالایش خمیرکاغذ پس از تیمار آنزیمی، تاثیر منفی بر تمامی ویژگی‌های کیفی آن داشته است. اثر توالی تیمار آنزیمی و پالایش بر شاخص اریک به عنوان یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های کیفی خمیرکاغذ‌ باطله اداری، منفی ارزیابی شد به طوری که دورهای پالایش 700 و 1500 با پیش تیمار آنزیمی به ترتیب باعث افزایش 42% و 70% در این شاخص شدند.