Modeliranje privrednog razvoja i izrada dugoročnih projekcija korištenjem proizvodno-kapitalnog modela - Đula Borozan (Ekonomski Vjesnik, 1992)
Analiza jednog od najčešće korištenih modela za drugoročne projekcije privrednog razvoja, u današnjim uvjetima, upozorila je na potrebu poboljšanja PK modela u praksi makroekonomskog modeliranja privrednog razvoja. Nepogodnost modela za kakvoćno modeliranje privrednog razvoja i izradu dugoročnih projekcija u uvjetima konstantnih, a u pojedinim razdobljima i izrazito burnih promjena u životu zemlje, ograničava veću mogućnost korištenja rezultata projekcija u redefmiranju razvojnih strategija analiziranog područja. Jer postojeća specifikacija modela ima svoje opravdanje primjene tek u stabilnim gospodarskim uvjetima.