Lokacijski dejavniki ponudnikov informacijske in komunikacijske opreme - proučeni na območju Ren - Maina - Ruth Bördlein (Dela, 1987)
Hiter razvoj informacijske in komunikacijske opreme zasleduje določene lokacije, ki so posledica gospodarske in prebivalstvene sestave. Hkrati pa ta dejavnost vpliva tudi obratno na razvoj gospodarstva in prebivalstva.