Hrvaška frazeologija Antice Menac - Jurij Rojs (Jezikoslovni zapiski, 2015)
V knjigi so predstavljeni avtoričini pogledi na hrvaško frazeologijo, ki jo proučuje/raziskuje že skoraj pol stoletja. To je najboljša hrvaška predstavitev frazeologije doslej in poleg hrvaških frazemov navaja še ruske, nemške, angleške, francoske in italijanske. Dodani sta še razpravi o hrvaški frazeologiji renesančnega pesnika Petra Hektorovića in baročnega mojstra besede Ivana Gundulića.