Категории вежливой речи в японском языке. Модель общения вежливой речи. Жапон тiлiндегi сыпайы сөйлеу дəрежелерi.Сыпайы сөйлеу қарым-қатынасының үлгiсi. - N. S. Ryspekova (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада жапон тілінде сыпайы сөйлеу кезіндегі кейбір қиындықтардан туындаған мəселелер қарастырылған.