PARTICULARITĂȚI ALE LIMBAJULUI COPIILOR DIN PERSPECTIVĂ DE GEN - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2020)
În prezentul studiu s-a întreprins o analiză teoretică comparativă a dezvoltării limbajului la copii din perspectivă de gen, cu accent preponderent pe doi factori care contribuie nemijlocit la conturarea diferențelor gender pe dimensiunea lingvistică: factorul neuropsihologic și factorul familial. Cuvinte-cheie: limbaj, diferențe gender, creier, relație părinte-copil, abilități lingvistice.