NİSA SURESi 24. AYETİ IŞIGINDA MUT'A NİKAHI - Mehmet Soysaldı (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 1997)
Amacı sağlam bir toplum kurmak olan İslam, aileye çok önem vermiştir. Çünkü aile, toplumun temel taşıdır. Toplumlar ailelerden oluşurlar. Toplumu oluşturan aile sağlam olursa toplum da sağlam olur. Aile ise evlenme ile kurulur.