144 MODELUL DE DIRIJARE A LUCRULUI INDEPENDENT AL STUDENŢILOR ÎN CADRUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI MIXT - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2012)
Autorul prezintă un model de dirijare a lucrului independent al studenţilor în cadrul învăţământului mixt. Scopul de bază al modelului este de a forma competenţa „a învăţa să înveţi”, necesară pentru asigurarea învăţării continue. For- marea competenţei respective presupune un nivel înalt al învăţării autonome dezvoltate prin dirijarea lucrului indepen- dent al studenţilor. Cuvinte-cheie: model, lucrul independent al studenţilor (LIS), competenţă, învăţare autonomă, învăţământ mixt.