Utstilling som estetisk formasjon - solveig åsgard bendiksen (FORMakademisk, 2019)
Artikkelen er en A/r/tografisk studie av forfatterens forberedelser til utstillingen Are You Experienced? (2011), der ni tre-, fire – og femåringers skrivelek fra ni verksteder i en barnehage stilles ut i et offentlig rom. Skrivelek er eksempel på tidlig literasitet fra A/r/tografisk perspektiv. En utstilling er et synlig og tydelig resultat av de yngste barnas skrivelek slik det fortoner seg ut fra dette forskningsperspektivet. Når publikum entrer utstillingsrommet, inviteres de inn i en hermeneutisk fortolkningsprosess der det kan oppstå et spill mellom dem, rommet og barnas arbeider. Dette spillet har forfatteren i tankene når de tre utstillingskomponentene designes. Komponentene er barnas skrivelek på diverse displayer, en videodokumentasjon med glimt fra skriveleken i verkstedene og et miniverksted for publikumsdeltakelse. Resultatet danner en estetisk formasjon som samtidig kan bidra til publikums estetiske formasjon; danning.