Значення волонтерського підходу до педагогічного діяльності - Даріуш Скальські (Порівняльно-педагогічні студії, 2014)
Статтю присвячено розгляду специфіки педагогічної роботи з урахуванням волонтерського підходу. Автор розглядає професію вчителя, наділяючи її атрибутами волонтерської діяльності, добровільністю, скерованою на користь іншої особи, емпатією, альтруїзмом. Педагогічна підготовка розглядається як процес, а педагогічна робота – як стан.