Навчальні заклади Вінниці в роки нацистської окупації (1941-1944 рр.) - Юрій Зінько; Петро Григорчук (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Історія, 2004)
Представлений у публікації матеріал дає можливість частково представити картину становища навчальної мережі міста Вінниці в період нацистської окупації, намагання української інтелігенції налагодити роботу освітніх закладів та дати можливість шкільній і студентській молоді продовжити навчання незалежно від особливостей воєнного часу. Подальше дослідження та переосмислення усіх аспектів даної проблеми сприятиме підготовці узагальненої праці з історії навчальних установ в період Великої Вітчизняної війни.