Odnos prava osobnosti i medijskog prava - Aldo Radolović (Zbornik Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 2007)
Pravo osobnosti i medijsko pravo nove su znanstvene discipline. Obje ujedinjuju mnoga pravila morala i prava, javnog i privatnog prava. Građanskopravni identitet daje im odlučujuća činjenica što građansko pravo organizira najviše oblike zaštite prava osobnosti i prava medija. U radu su prikazana relevantna europska i hrvatska rješenja. Novo hrvatsko medijsko zakonodavstvo slijedi (uglavnom) europske standarde, ali je upitno koliko će to život i sudovi moći stvarno akceptirati.