Оцінювання точності визначення координат повітряних цілей в ході вирішення завдань комплексного контролю працездатності радіолокаційних засобів зенітних ракетних комплексів - Pavlo Drannyk; Vladislav Kobzev; Pavlo Openʹko; Dmytro Rieznik (Social Development & Security, 2019)
В статті розглянуті питання обґрунтування рішень, які повинні прийматися щодо відповідності низки характеристик радіолокаційних засобів ЗРК. До характеристик, які розглядаються, відносяться характеристики, пов’язані з формуванням діаграми спрямованості антен, та певні граничні характеристики приймального пристрою. Запропоновано методику оцінювання точності визначення координат повітряних цілей радіолокаційними засобами ЗРК на етапі їхнього супроводження. Розроблена методика має на меті удосконалення методичного апарату випробувань радіолокаційних засобів ЗРК з використанням безпілотних літальних апаратів. Отримані математичні співвідношення для розрахунку кількісних характеристик координат повітряних цілей, які мають випадковий характер, що надає можливість визначення показників точності визначення координат повітряних цілей об’єктами випробувань.