REPOSITIONING PRÁZDNÝCH KONTEJNERŮ: VNITROZEMSKÝ TRH (Perner’s Contacts, 2016)
Článek se zabývá problematikou managementu přemísťování prázdných kontejnerů. Na základě rozsáhlé a strukturované rešerše literatury na dané téma spolu s kvalitativním výzkumem, který vychází z polostrukturovaných, částečně řízených, hloubkových rozhovorů spolu s následnou analýzou a její intepretací, si autor klade otázku, zda management přemísťování prázdných kontejnerů je v podnikové praxi vnímán spíše jako problematika optimalizace nebo spolupráce jednotlivých tržních subjektů na trhu intermodální přepravy v regionu střední a východní Evropy. Výzkum a jeho výsledky publikované v tomto článku se primárně soustředí na problematiku přemísťování prázdných regionů ve vnitrozemí regionu střední a východní Evropy, který slouží jako jeden z důležitých zejména dovozních trhů zboží ze zámoří přes námořní kontejnerové přístavy v Evropě.