Patrons melòdics interrogatius de l'espanyol de Cali en parla espontània - Edna Juliett Estupiñan López (Phonica, 2016)
En aquesta investigació es presenta una descripció dels patrons melòdics /+ interrogatius/ que caracteritzen la parla de Cali (Colòmbia). Ha estat portada a terme basant-nos en el mètode Anàlisi Melòdica de la Parla, el qual ens ha permès obtenir dades precises del moviment tonal. El corpus oral, format per 93 enunciats procedents de 50 informants, homes i dones d'entre 21 i 65 anys, es va obtenir a partir de converses enregistrades de programes de televisió, judicis orals, programes de ràdio i de gravacions ocultes. Quant als resultats, s'ha pogut verificar que a la mostra de l'espanyol de Colòmbia (Cali), els tres patrons descrits com a  /+interrogatius/ es corresponen amb els de l'espanyol peninsular (Cantero y Font-Rotchés, 2007; Font-Rotchés y Mateo, 2013). Es tracta del Patró II. Inflexió final ascendent (+70%), el patró III. Inflexió final ascendent (+40-60%) i el patró XIII. Cos i inflexió final ascendents. En canvi, el patró IV. Inflexió final ascendent-descendent, de l’espanyol peninsular, no es troba en cap de les preguntes del corpus.