اعتباریابی و هنجاریابی پرسش‌نامة «عملکرد داوطلبان در ورزش» - حسین پورسلطانی زرندی; سیده طاهره موسوی راد (مطالعات مدیریت ورزشی, 2020)
هدف از انجام این پژوهش اعتباریابی و هنجاریابی پرسش‌نامة «عملکرد داوطلبان در ورزش» بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع معادلات ساختاری بود که به‌صورت میدانی اجرا شد. ورزشکاران رشتههای ورزشی متفاوت در سطح ایران جامعة آماری این پژوهش را تشکیل دادند که از بین آن‌ها 392 پرسش‌نامه جمعآوری شد. به‌منظور جمعآوری دادهها از پرسش‌نامة «عملکرد داوطلبان در ورزش» ساختة کیم و همکاران (2010) استفاده شد که حاوی 18 سؤال بود و دارای مؤلفه‌های پیشرفت، ارزش، اجتماعی، حرفه، درک‌کردن و حفاظت بود. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل دادهها از شاخصهای توصیفی و آزمونهای آماری ضریب آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی و از تحلیل عاملی تأییدی برای تعیین روایی سازه استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان پایایی پرسش‌نامة «عملکرد داوطلبان در ورزش» برابر با 89/0 بود. در مورد روایی سازه و براساس میزان روابط و سطح معناداری، تمامی سؤال‌ها رابطة معناداری با عاملها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای عامل خود باشند. شاخصهای نسبت خیدو به درجه آزادی (13/3)، ریشة میانگین مجذور خطای تقریبی (095/0)،  شاخص برازندگی نرم شده برای مقایسه مدل مورد نظر با مدل بدون رابطههایش (91/0)، شاخص برازندگی تطبیقی (90/0)، شاخص واریانس باقیمانده و کوواریانس(90/0) و شاخص برازندگی برای ارزیابی مقدار نسبی واریانس و کوواریانس (97/0) برازش مدل را تأیید کردند. همچنین، درمورد روابط عاملها با مفهوم عملکرد داوطلبان، نتایج نشان داد که تمامی عاملها توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم عملکرد داوطلبان باشند؛ بنابراین، پرسش‌نامة «عملکرد داوطلبان در ورزش» مقیاسی قابل‌اطمینان و معتبری است که میتوان از آن برای ارزیابی میزان عملکرد داوطلبان در ورزش استفاده کرد و نتایج معتبری را مشاهده نمود.