Етногенетичні концепції українських радянських дослідників (50-ті роки ХХ ст. — 1991 р.) - Olha Shakurova (Українознавство, 2017)
У статті аналізуються етногенетичні концепції українських радянських дослідників. Прослідковано, що згідно з офіційною версією радянської історичної науки український народ виник не раніше ніж у ХІV – XV ст., а до цього часу існувала давньоруська народність – спільний предок російського, українського та білоруського народів.