Üst gastrointestinal sistem kanaması ile başvuran gastrik gastrointestinal stromal tümör olgusu - Doğan Nasır BİNİCİ; Ahmet UYANIKOĞLU; Özge TİMUR; Pınar TOSUN TAŞAR (Cukurova Medical Journal, 2017)
Gastrointestinal stromal tümörler gastrointestinal sistemin nadir (%1) mezenkimal neoplazmıdır. Yerleşim yeri sıklık sırasına göre mide (%60-70), ince barsaklar, kolorektum ve özofagustur. Çapı 4 cm’den büyük, sınırları düzensiz, heterojen ekolu, ekojenik odaklar ve kistik oluşumlar içeren Gastrointestinal stromal tümörler genellikle maligndir. Seçkin tedavisi komplet cerrahi rezeksiyondur. Üst gastrointestinal sistem kanaması ile prezente olan, gastrointestinal stromal tümör saptanan, 65 yaşında, erkek hasta sunulmuştur.