A FEJLESZTÉS ÉS A MODERNIZÁCIÓ KATONAI-GAZDASÁGI KÉRDÉSEI - LÁSZLÓ ÉBERT (Köz-gazdaság, 2020)
A hidegháborúnak vége. Megváltozott a katonai/politikai stratégia, megváltoztak a szövetségi rendszerek. A katonai kutatások azonban nem álltak le. Változatlanul cél a legolcsóbb, leghatékonyabb eszközök megteremtése, de rendkívüli módon felerősödött a modern kor, az új hadviselési formák követelményeihez való igazodás igénye. A gazdasági és hatékonysági kérdések is előtérbe kerültek. Ez a munka kizárólag a jelen korszak problémáival és elképzeléseivel, valamint a célok, és a megoldások egyes sajátos megközelítésének elemzésével foglalkozik, mégpedig az Egyesült Államok egy meghatározott (elfogadott) hosszú távú programjának műszaki/gazdasági bemutatása és részben elemzése útján.