Çocukluk çağı miks konnektif doku hastalığı: olgu serisi - Rabia Miray Kışla Ekinci; Sibel Balcı; Derya Ufuk Altıntaş; Mustafa Yılmaz (Cukurova Medical Journal, 2018)
Mikst konnektif doku hastalığı birden fazla bağ doku hastalığına ait bulgular ile karakterize otoimmün bir hastalıktır. U1 RNP’ye karşı yüksek titre otoantikorlar ile karakterizedir. Hastaların %23’ünün çocukluk çağında bulgu verdiği bildirilmiştir. Bu çalışmada, mikst konnektif doku hastalığı tanısı almış ve en az 2 yıl takip edilmiş olan 5 çocuk hastanın demografik ve klinik bulgularının, hastalık sonuçlarının geriye dönük incelenmesi hedeflenmiştir.