FITONIMIJA U VITEZOVIĆEVU RJEČNIKU "LEXICON LATINO-ILLYRICUM" (I) - Nada Vajs (Rasprave Instituta za Hrvatski Jezik i Jezikoslovlje, 1992)
U prvom od priloga obrađuju se oni fitonimi iz Vitezovićeva rječnika koji nisu zabilježeni u Akademijinu Rječniku, kao beštran, borcvitez, cibora, farfara, fratrić, dinjuh, kačar, mandrak, manjukva, pinig, prstačac, pošjan. Analiziraju se s formalnog, etimološkog i onomastičkoga gledišta, što omogućuje sigurniju identifikaciju naziva.