بررسی ارتباط بین فصول مختلف سال و بروز جداشدگی شبکیه مرکز تحقیقات چشم - دانشگاه علوم پزشکی مشهد - میرنقی موسوی; توکا بنائی; مجید ابریشمی; محمد تقی شاکری; مهدی سخائی; نیلوفر فکرت (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2011)
مقدمه بررسی اپیدمیولوژی بیماران مبتلا به جداشدگی شبکیه،و بررسی ارتباط بین بروز جداشدگی شبکیه و تغییر فصل، هدف این مطالعه است. جداشدگی رگماتوژن شبکیه نوعی از دکولمان است که به دنبال یک پارگی در شبکیه و نفوذ مایع به فضای ساب رتینال ایجاد می شود . روش کار در این مطالعه توصیفی گذشته نگر 416 بیمار مبتلا به جداشدگی شبکیه که بین سالهای 1382 تا 1385 در بیمارستان خاتم الانبیا تحت عمل جراحی اسکلرال باکلینگ قرار گرفته بودند بررسی شد ،ند سن، جنس، فصل و ماه بروز بیماری و فصل و ماه اقدام جراحی از پرونده بیماران استخراج وآنالیز شد. تمامی داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ، کای دو ، تی و آنوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند . نتایج متوسط سن بیماران 41 سال بود . بروز بیماری در مردان بیشتر از زنان بود . بیشترین موارد درگروه سنی بالای 60 سال (104 مورد معادل 35%) دیده شد. بروزبیماری براساس فصل اختلاف معنا دار آماری بین فصول را نشان نمی دهد . بیشترین موارد بیماری در مهرماه (51 مورد معادل /12 3 ) % و کمترین موارد در شهریور ماه %5/5( معادل 23 مورد) رخ داده بودند . شایعترین ریسک فاکتورها میوپی /15 )1 ) % و پسودوفاکیا /15 )1 ) % بودند. بین جنس، سن، و ماه (یا فصل) با بروز بیماری ارتباطی دیده نشد . نتیجه گیری این مطالعه نشان دهنده بروز بیشتر جداشدگی شبکیه در مردان بود . بیماران بالای 60 سال در ریسک بالاتری برای بروز دکولمان رتین قرار دارند . در این مطالعه الگوی فصلی در بروز جداشدگی شبکیه مشاهده نشد ، ولی بیشترین موارد در مهرماه و کمترین موارد در شهریور ماه رخ داده بودند