El sistema de finançament autonòmic de Catalunya: Estatut i Constitució - José Juan Ferreiro Lapatza (Revista Catalana de Dret Públic, 2006)
L’article analitza el marc constitucional del finançament autonòmic i refereix a aquest marc els dos sistemes aplicats fins ara a Espanya: el sistema general basat en participacions en ingressos de l’Estat i en la cessió total o parcial de certs tributs i el sistema de “concert” o “quota” aplicat al País Basc i Navarra, que es concreta en l’aplicació per part de la comunitat autònoma de la generalitat dels impostos que recapta i el pagament a l’Estat d’una quantitat o “quota” per les tasques de l’Estat no assumides por les comunitats forals.