Медіація в адміністративному судочинстві: європейський досвід для України - O. Melnychuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
У статті розкрито європейський досвід застосування медіації в адміністративному судочинстві та впровадження її кращих практик в Україні. Медіація в адміністративному судочинстві успішно зарекомендувала себе в європейських країнах. Традиція альтернативного розв’язання публічно-правових спорів існує у Великобританії, Ірландії, Німеччині, Франції, Нідерландах, Норвегії та інших державах. Обгрунтовано спроможність застосування медіації в адміністративному судочинстві, ефективність якої залежить від особливостей кожної правової системи, організації публічного управління та існуючої практики вирішення публічно-правових спорів.