AMATÖR FUTBOLLA UĞRAŞAN SPORCULARIN FUTBOLA YÖNELMELERİNDE MEDYANIN ROLÜ - Bahadır Demir; Murat Tekin (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2006)
Bu araştırmanın amacı; amatör futbolla uğraşan sporcuların futbola yönelmelerinde medyanın rolünü tespit etmek. Araştırmanın evrenini; Karamanda değişik amatör futbol takımlarında oynayan 100 sporcu oluşturmaktadır. İlk olarak araştırmanın amacına ilişkin mevcut bilgiler, literatürün taranmasıyla sistematik bir şekilde verilmiştir. Böylece konu hakkında teorik bir çerçeve oluşturulmuştur. İkinci olarak araştırmanın amacına ulaşmak için geliştirilen anket, Karamanda değişik amatör futbol takımlarında oynayan 100 sporcuya uygulanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde tanımlayıcıistatistikler kullanılmıştır. Ayrıca; Amatör futbolcuların futbola başlamalarında, futbola başladıklarıyerin etkisini gösteren dağılıma, Ailede futbolla ilgilenen bireylerin olup olmamasının; sporcuların futbola başlamalarına etkisini gösteren dağılıma 2X2 KİKAREtesti uygulanmıştır. Sonuç olarak; amatör futbolla uğraşan sporcuların futbola başlamasında medyanın etkisinin olmadığıtespit edilmiştir.