ОБРАЗ ВАСИЛЯ СТУСА В ЕЛЕКТРОННИХ ЗМІ - Olga Khamedova (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
У статті проаналізовано матеріали інтернет-видань, присвячені В. Стусу. З’ясовано, що у ювілейних статтях, репортажах, інтерв’ю, оглядах розкрито дві магістральні теми: 1) дослідження перипетій життя і творчості В. Стуса; 2) вшанування пам’яті видатного поета в Україні. Підкреслено, що В. Стус в електронних ЗМІ – це передусім дисидент, жертва тоталітарного режиму. Його постать подекуди міфологізується і стає символом мучеництва і боротьби за свободу своєї країни. Інтернет-видання значно більше цікавляться життєвим шляхом, громадською діяльністю, ніж творчістю поета.