Piknodizostozisin Klinik ve Radyolojik Özellikleri: Olgu Raporu - Mesude Çitir; Ayşe Zeynep Zengin (Selcuk Dental Journal, 2019)
Amaç: Bu makalenin amacı hastalığın karakteristik orofasiyal bulgularını tanımlayan bir piknodisostoz vakasını bildirmektirGereç ve Yöntemler:16 yaşında erkek hasta dişlerindeki çapraşıklık nedeniyle kliniğimize başvurdu. Klinik muayenede kısa boy, hipertelorizm, gaga burun, frontal şişlik, mandibular retrognati, tombul el ve oluklu damak görüldü. Radyografik muayenede ise gonial açıda artma, kondil boynunda uzama ve kemik dansitesinde artma görüldü.Bulgular:Sonuçlar: Piknodizostozisli hastalarda osteomyelit riski yüksek olduğu için cerrahi işlemler öncesi bu durum gözönünde bulundurulmalıdırAnahtar Kelimeler:Gelişimsel kemik hastalığı, görüntüleme özellikleri, piknodisostozis,