ROLUL AUTONOMISMULUI VALORILOR PENTRU SENSUL UMAN - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2012)
Autorul pune în discuţie teoria valorilor din perspectiva obiectivismului filosofic, expunînd ideile cu privire la aceasta înaintate de către Neo-Kantienii Şcolii Filosofice de la Baden. Conceptul de valoare este analizat prin prisma abordărilor lui W.Windelband şi H.Rickert. Se descriu caractersiticele, formele, funcţiile valorilor, precum şi procesul de evaluare a acestora şi impactul teoriei valorilor asupra procesului educaţional. Cuvinte-cheie: teoria valorilor, obiectivism filosofic, neo-kantieni, proces educaţional.