ساخت، آزمون و ارزیابی توربین پیچ هیدرودینامیک در مقیاس آزمایشگاهی - عباس گودینی; کاظم شاهوردی; سعید گوهری (مدیریت آب و آبیاری, 2024)
امروزه با توجه به اهمیت روزافزون استفاده از انرژی‌های پاک، توربین پیچ هیدرودینامیک به‌عنوان یک منبع انرژی در مقیاس کوچک موردتوجه قرار گرفته است. یکی از خصوصیاتی که توربین مذکور را نسبت به سایر روش‌های تولید انرژی منحصربه‌فرد کرده است، عملکرد قابل‌قبول آن در شرایط ارتفاع و دبی پایین است. اگرچه پژوهش‌های زیادی در دنیا جهت رسیدن به بهترین ساختار توربین با راندمان خروجی حداکثر، با استفاده از روش‌های عددی و آزمایشگاهی انجام شده است، اما به‌روش‌های ساخت این نوع توربین‌ها کم‌تر پرداخته شده است. در این پژوهش، برای اولین بار در ایران به تشریح ساخت توربین پیچ هیدرودینامیک با یک روش سنتی که مبتنی بر فرایندهای متداول صنعتی می‌باشد، پرداخته شده است. سپس، آزمون و ارزیابی آن موردتوجه قرار گرفته است. با توجه به نتایج این پژوهش، زاویه استقرار 24 درجه به‌عنوان بهترین زاویه استقرار می‌باشد.