Mesane kavitesini dolduran ileri yaş mesane tümörlerinde komplet rezeksiyon - Ayhan DİRİM (Cukurova Medical Journal, 2018)
Rezeke edilmesi mümkün görünmeyen yaygın mesane tümörlerinde sıklıkla uygulanan tedavi seçeneği radikal sistektomi olmaktadır. Ancak cerrahi öncesi sağlıklı evreleme yapabilmek, tümöre bağlı yakınmaları ortadan kaldırabilmek ve cerrahiyi kabul etmeyen ya da cerrahi tedavinin riskli olduğu olgularda alternatif tedavi seçeneklerini sunmak açısından komplet rezeksiyonun yapılması son derece önemlidir. Bu çalışmada ileri yaştaki mesane tümörlü iki olgunun neredeyse tüm mesane kavitesini dolduran tümörlerine uygulanan komplet rezeksiyon sonuçları aktarılmıştır.