ФАКТОРИ ПРЕДИКЦІЇ СТРАНГУЛЯЦІЇ У ДІТЕЙ ЗІ СПАЙКОВОЮ КИШКОВОЮ НЕПРОХІДНІСТЮ - М. Мельниченко; А. Квашніна (Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 2020)
Вступ. Спайкова кишкова непрохідність (СКН) є однією з основних причин ургентних хірургічних втручань у дітей. За даними різних авторів, частота СКН залишається високою (у 2–6 % дітей після абдомінального хірургічного втручання), не зважаючи на впровадження мініінвазивних технологій та сучасних засобів профілактики.