Først då blir det ekte vennskap: Kva opplever krysskulturelle barn som viktig for vennskapsbygging med andre barn i barnehagen? - Gunhild Bergset (Barn, 2017)
Intensjonen med artikkelen er å belyse kva krysskulturelle barn opplever som viktig i samband med vennskapsbygging med andre barn. Data er bygd på ein studie der sju krysskulturelle barn mellom sju og ni år er informantar gjennom semistrukturerte minnesamtaler. Teori og forsking viser at gode vennskapsrelasjonar styrker barns identitet. Hovudfunnet i studien viser at barna legg vekt på at foreldra sin relasjon til barnehagen og til andre foreldre er sentralt for barna sin eigen prosess i vennskapsbygginga. Dette skaper grunnlag for om det kan bli det barna kallar ekte vennskap. Desse funna blir løfta fram i artikkelen.