سوگیری خدمت به خود در تحلیل شغل در یک آزمایش میدانی در میان دانشجویان - معصومه خواجه; حمیدرضا عریضی (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2018)
هدف پژوهش بررسی سوگیری خدمت به خود در تحلیل شغل به‌صورت آزمایشی در یک طرح 12×2 (ویژگی شخصیتی شغل× جور بودن) بود. جامعة آماری، دانشجویان دانشگاه اصفهان بودند که از بین آن‌ها 120 نفر به‌طور تصادفی انتخاب شدند. مداخلة اصلی به‌وسیلة سناریوی فرضی (به نام ویگنت) که ویژگی‌های شخصیتی را در بر می‌گرفت ساخته شد. آن‌ها همزمان به ابزاری که ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها را تعیین می‌کرد پاسخ دادند؛ با این حال محققان وانمود کردند که آن برای یک تحقیق مستقل و غیرمرتبط استفاده شده است. نتایج نشان داد آزمودنی‌ها یک زیرمجموعه از ویژگی‌های جور را بهتر از ویژگی‌های ناجور (001/0P<) تصدیق کردند و به‌صورت خوش‌بینانه در مورد رخ دادن وقایع مثبت قهرمان ویگنت که در شغلشان از نظر شخصیتی شبیه یا کپی خودشان بود قضاوت کردند به این معنی که آن‌ها را در کارراهه خود موفق‌تر، دارای فرصت ارتقا بیشتر و انتخاب بیشتر در نظام‌های جانشینی دانستند و به عبارتی دچار سوگیری شدند.