10. SINIF KIRGIZ EDEBİYATI DERS KİTABI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Sibel BARCIN (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2020)
Ders kitapları öğreticiye yol gösteren bir rehberdir. Kırgız edebiyatı ders kitabı aracılığıyla öğrenci edebî eser okuma alışkanlığı kazanmada büyük bir yol alır. Bu çalışmada, öğretim dili Kırgız Türkçesi olan eğitim kurumlarında 10. sınıflar için hazırlanmış olan Kırgız edebiyatı ders kitabıyla ilgili bulgular doküman incelemesi yöntemiyle toplanmıştır. Çalışmanın içeriğine bakıldığında ders kitabı şekil ve içerik bakımından değerlendirilmiş ve incelenen ders kitabının 2018’de hazırlanan Kırgız Edebiyatı Standardı ile tutarlı olduğu gözlenmiştir.