ارزیابی همکاری‌های علمی پژوهشگران ایران در حوزه علم و فناوری میکروالکترونیک در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس طی سالهای 2000-2017 - فاطمه دبیری; عبدالرضا نوروزی چاکلی; سعید اسدی (پژوهشنامه علم سنجی, 2020)
هدف: هدف پژوهش حاضر، شناسایی و ارزیابی همکار‌های علمی مابین پژوهشگران ایرانی در حوزه میکروالکترونیک است که در پایگاه اسکوپوس انعکاس یافته است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی علم‌سنجی است که به روش اسنادی انجام شده و داده‌های مورد نیاز از پایگاه اسکوپوس جمع‌آوری شده است. جامعه پژوهش را کلیه تولیدات علمی پژوهشگران ایران در حوزه میکروالکترونیک که در اسکوپوس بین سال‌های 2000- 2017 نمایه شده‌اند تشکیل داده‌اند. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که هم‌نویسندگی بین پژوهشگران حوزه میکروالکترونیک طی سال‌های مورد مطالعه روند رو به رشدی داشته، این روند در سال‌های 2006، 2011 و 2014 کاهش پیدا کرده است. علاوه‌براین غالب‌ترین الگوی همکاری در این پژوهش سه‌نویسندگی با درصد 32.16 (1338) و دو‌نویسندگی با درصد30.50 (1269) می‌باشد. نتیجه‌گیری: از میان شاخص‌های هم‌تالیفی متوسط درجه همکاری0.93، شاخص همکاری 3.06 و ضریب هم‌نویسندگی 0.58 می‌باشد و از میان پژوهشگران حدیدی و خوئی از دانشگاه ارومیه و نوی از دانشگاه شهید بهشتی فعال‌ترین نویسندگان  در حوزه میکروالکترونیک هستند.