Ұлттық құрылым аспектісіндегі түрік кинематографиясының ролі - Э М Kagazbaeva (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақалада үлттық құрылым аспектісіндегі түрік кинематографиясының ролі, даму жолдары, кемалістік және қазіргі мәдени саясаты зерттеледі. Түрік кинематографы, қоғамда болып жатқан үрдістерді көрсететін ұтқыр және бұқаралық заманауи өнердің бір түрі, ол сондай-ақ  рухани қүндылықтарды және елдің  азаматтарының ұлттық біркелкілігі мен мәдени тәртібін қалыптастыруда маңызды роль атқарады. Ұлттық біркелкілік тек тарихи фильмдерде ғана емес, заманауи фильмдер мен келешек туралы фильмдерде де анықталады, сондай –ақ оларда халықтың этно-мәдени дәстүрлері көрсетіледі.